Delovni čas

Po dogovoru

068 626 883

info@manusport.si

Čučkova ulica 6A

2250 Ptuj

Sledite nam

TECAR TERAPIJA

Tecar pomeni »ciljno radiofrekvenčno terapijo«. Poenostavljeno rečeno gre za pregrevanje tkiva od znotraj navzven, pri čemer pa lahko vrsto tkiva sami izberemo. S pomočjo aparata prenašamo visoko frekvenčno elektromagnetno energijo do ciljnega tkiva, v katerem povzroči hipertermijo – pregrevanje. Na voljo je kapacitivna metoda kjer so ciljna tkiva mehke konsistence – mišice, krvožilni sistem, limfni sistem, koža, podkožje in na voljo je še rezistivna metoda – kosti, hrustanec, kite, ligamenti, fascije, aponevroze, brazgotine.

Običajno uporabljamo obe metodi, saj se dopolnjujeta in stimulirata telesu lastne fiziološke procese celjenja.

Zaradi toplotnih učinkov (segrevanje tkiva ) tecar terapijo zelo dobro kombiniramo z manualno terapijo ali z udarnimi valovi. Na tak način zmehčamo ter globinsko dreniramo mišično tkivo, z globinskim delovanjem na vezivna in kostna tkiva pa pospešujemo naravne presnovne procese, ki so zaradi poškodbe/ vnetja upočasnjeni ali prekinjeni.

S tem dosežemo analgetični efekt, biostimulativni efekt, protivnetni efekt, antiedematozni učinek, razmehčanje brazgotin in kontraktur.

Uporablja se na večih področjih :

  • REHABILITACIJA: bolečina, kronična patologija (teniški komolec, kalcij v ramenu…), za zvečanje gibljivosti, fiziološki katalizator (pospeši naravni proces celjenja), revmatologija, travmatologija (v akutni fazi deluje atermično in nato prepreči da akutna simptomatika preide v kronično), odprava trigger točk, limfna drenaža, povečan transdermalni vnos zdravil…

  • ŠPORT: zmanjša bolečine, pred tekmo kot priprava na ogrevanje, po treningu se pospeši obnova mikropoškodb, poveča se elastičnost tkiv, odprava otekline, zveča se gibljivost…

  • WELNES: po operativnih posegih, zmanjšuje fibrozni in adipozni celulit, zvišuje tonus tkiv, limfna drenaža…

null

MANUSPORT – ŽIVLJENJE JE GIBANJE IN GIBANJE JE ŽIVLJENJE

No Comments